Beoordelingen (26)

Ontdek wat voorgangers over het labrador handboek zeggen.

Goed leesbaar en duidelijke taal. De opdrachten hebben mij veel geholpen en mijn ogen geopend, echt een goed e-book!

Wij wonen al jaren met onze twee labradors in Zuid Spanje. Ik lees je berichten met veel plezier. Ik hoop dat je er nog lang mee door gaat. Helaas hebben we onze oudste lab recentelijk moeten laten inslapen na bijna 15 jaar van hem te hebben genoten. Nu hebben we weer een labrador reu pup van 4 maanden. fantastisch. Alleen wil het nog niet zo vlotten tussen hem en onze andere lab. Zij is 11 jaar en wil niet zo veel van de pup hebben. Ze gromt niet of zo maar vlucht weg als die kleine haar in de oren of bek wil “bijten” of likken. Heb je nog wat tips om ervoor te zorgen dat ze dikke vrienden worden? We doen er alles aan zoals bv. altijd haar eerst aanhalen en eerst haar eten geven om hem te leren dat zij de alfa hond is. Maar het is zo’n goedzak dat ze gewoon haar balletje of haar botje afgeeft.

Bedankt voor alle tips,wij hebben onze eerste labrador pup en hebben veel aan de goede informatie

Hallo Jan Bedankt voor de tips. Ik lees ze graag. Mijn lab is nu 8 mnd, dus adviezen zijn zeker nog welkom.

Wij hebben een kruising labrador golden retriever en hebben veel van jou opgestoken passen het ook toe gaat in alle opzichten goed ze heeft een maartje trekken als er kinderen of andere honden komen ze vind alles en iedereen lief loopt ook gewoon mee met andere mensen zou graag willen weten hoe ik haar dat afleer verder bedankt voor je goede informatie wij hebben er baat bij.

Wat een goeie tips voor onze labrador van 19 weken. Hij is alleen nog niet helemaal zindelijk en ik vraag je hierbij ook nog om een paar tips en trucs voor hem. Ook trekt hij niet meet aan de lijn zoals jij ons hebt geleerd. Heel erg bedankt. Groetjes Monique

Hoi Zeer handige tips die stuurt, Heb ze zeker al toepast. En moet zeggen dat ze zeker wel werken. Kijk uit naar nog meer van die handige tips

Mijn hond wil nog weleens aan de lijn uitvallen naar fietsers met hond aande lijn.en tractors enz.bij het onmketen van andere honden groot of kleingaat hij altijd liggen. Weet iemand hoe ik dat liggen eruit kan trainen???

De informatie die je geeft is erg belangrijk voor mij. Ook onze labrador, nu 15 maanden is druk aan het puberen. Het trekken aan de lijn bennik al mee aan het oefenen. Ga zo door met schrijven.

Als honden trainer heb ik veel gehad aan jouw informatie! Erg in gericht op labrador's, maakt het een stuk beter dan algemene hoden training's boeken.

De informatie is duidelijk en voor mij heel leerzaam. Er zijn al heel wat “oh zit dat zo!” gevallen. Nu zit mijn labrador in de puberteit, maar ondanks dat gaat het heel goed. Heel erg bedankt en zou zeggen: ga zo door! Hartelijke groeten, Claudia.

Beste Jan, Wij hebben twee labradors, een choco van 4 en een blonde van 3 maand, Ik lees je mails en berichten met veel plezier. Het is leuk om rasgericht informatie en tips te kunnen lezen. Onze ‘oude’ lab is een hele drukke en moeilijke pup geweest (het was niet mijn eerste maar ik zat af en toe met mijn handen in het haar) gelukkig is hij heel goed ‘opgedroogd’. Onze nieuwe huisvriend doet het super goed en is een makkelijke jonge. Maar alle tips voor pup en volwassen zijn welkom en leuk om te lezen. Ook het forum is leuk, ik hoop dat er steeds wat meer aanspraak komt. Leuk om mede labrador liefhebbers te ‘ontmoeten’ en ‘spreken’.

Beste Jan, Wij volgen en houden ons aan de goede tips die wij van jou mogen ontvangen.Onze Bo is haast 7 maanden en een lieve hond.Zoals de meeste jonge honden heeft Bo de neiging tot trekken aan de riem.Dankzij jou tip gaat het inmiddels stukken beter.Het trekken aan de riem is eigenlijk alleen als hij net buiten is en zijn behoefte moet doen.heeft hij dat gedaan dan loopt hij parmantig naast je met de blik op mij of mijn vrouw gericht in afwachting van een beloning voor het mooie lopen wat wij Bo hebben aangeleerd.Wij hebben hem ook al vrij vroeg geleerd om los te lopen in het bos en dat gaat prima.Een probleem wat nog wel aanwezig is,is het opspringen naar mijn vrouw en dan happen ( wat ik zie als een vorm van dominantie ) wat hij niet bij mij doet.Hij is wel helemaal idolaat van mijn vrouw en volg haar dan ook waar ze ook heen gaat in huis.Zelf denk ik dat ze zich wat strenger moet opstellen om dit gedrag te veranderen.Verder is het een lieve,en voor zijn leeftijd al best gehoorzame kameraad waar we veel plezier mee hebben. Verder dank voor al de tips,die zijn helder! Met hartelijke groet, Fred

Sinds een maand zijn wij de gelukkige eigenaren geworden van Duco, een mooie bruine labrador (reu). Aangezien ik in het verleden ook een hond heb gehad was ik toch wel weer een hoop vergeten wat betreft de opvoeding van een hond. We hebben superveel aan je tips gehad Jan! Hartelijk bedankt daarvoor. Duco is 14 maanden en dankzij je tips luistert hij erg goed, en ben je weer zeker van je zaak en dat voelt een hond ook! Succes met alle hondeneigenaren.

De tips zullen voor veel mensen nuttig zijn, maar voor mij persoonlijk heb ik er nog niet veel aan gehad. “niets nieuws onder de zon’ zoals zo mooi gezegd wordt. Sommige tips zijn zelfs door nieuwe inzichten ingehaald. Maar het blijft leuk om de nieuwsbrief te lezen, altijd goed om je kennis weer even op te frissen! Gelukkig is mijn pup van 8 maand al een lieve en redelijk gehoorzame labrador ;-).

Beste Jan, De tips en informatie die je geeft over de labrador en het gedrag zorgen bij ons voor veel herkenning. We hebben onze eerste lab nu 3 en een half jaar en in die tijd zijn we meerdere zaken tegen gekomen zoals het trekken aan de lijn waarvan we nu hebben kunnen zien dat dat niet alleen maar onze lab is. Ook zien we dat we meestal goed zitten met onze oplossingen en gedachten waarom ze bepaalde dingen doet. Ik kijk nu al uit naar je volgende onderwerp en de tips.

Ik vind het heel leuk om de nieuwsbrieven te ontvangen. Ik steek er altijd weer wat van op en wordt er wijzer van hoe je met je hond om moet gaan. Blijf vooral doorgaan met je nieuwsbrieven ik lees ze met veel intresse.

bedankt voor alle tips,wij hebben onze eerste labrador pup en hebben veel aan de goede informatie. al hebben we hiervoor een beagle grootgebracht,en is het met een labrador anders op een leuke manier.

Goed boek, veel informatie waar je wat aan hebt. Ook de vragen die ik opstuur worden snel behandeld.

De informatie die je stuurt is van harte welkom. Bedankt voor de tijd en energie die jij erin steekt om zodoende lieve, gehoorzame en volgzame Labradors te vormen. Het karakter van een Labrador is al lief, daar staan ze bekend om.

Hallo, ik ben eigenaar van onze lieve ondeugende Max van anderhalf jaar! Ik moet eerlijk zeggen dat ik te weinig over dit ras gelezen hebt!! Nee zeker geen spijt!!!!! Geweldige hond… Maar opvoeden val niet altijd mee. Daarom heb ik veel aan je tips en advies, ga vooral zo door ik kijk en lees het allemaal, en probeer het dan ook altijd uit! Groetjes.

Ik vindt t super heb er al heel veel van opgestoken!!groetjes Christine

Hoi Jan, Jou info is meer dan duidelijk , vooral voor beginnende Labrador-bezitters. Maar wij zitten inmiddels, al 4 generaties met Labradors, waarvan de oudste 16 jaar en 5 dagen, oud is mogen worden, Wij hebben steeds de oudere hond (wij hebben altijd 2 honden ) gebruikt om mee te helpen in de opvoeding en begeleiding van de jonge pup, en zodoende is onze inbreng steeds miniem, en verloopt de opleiding een stuk sneller. Ik zou zeggen, doe gewoon verder zoals je bezig bent, is dik OK Mvg Robert

Ik vind de informatie super interessant. We hebben er al veel kunnen van bijleren. Blijven doorgaan, en veel respect voor de tijd dat je erin steekt. Proficiat !

Je tip wat betreft de labrador die aaan de riem trekt, heeft me erg geholpen met het probleem dat ik met mijn puppy had, die tijdens het uitlaten niet vooruit te krijgen was. Nu bepaal ik de route en zij de snelheid en het uitlaten gaat nu hartstikke goed.

beste jan,
zorro is onze tweede labrador weer een reu wij weten dus hoe wij hem op moeten voeden en ik moet zeggen het gaat prima. hij is nu vier maanden en al helemaal zindelijk en kunnen hem al helemaal in het bos los laten lopen en als hij struint en uit zicht is even zn naam op hoge toon roepen en hij komt aangerend wat natuurlijk beloont wordt maar we weten ook dat we er nog niet zijn want zn puberteit moet nog komen. even nog dit’ dat hij nog niet begrijpt dat hij niet in veel opzichten het voortouw moet nemen bv het trekken aan de riem. dat heeft volgens ons te maken met zn grote speelsheid en voor niks en voor niemand bang zijn want hij speelt met de grootste honden en oudere honden die zijn gedrag vaak corrigeren. prima vinden wij dat daar leert hij van. wij denken dat het trekken aan de riem hem pas aan kunnen leren als hij wat ouder is . klopt dat?